23948sdkhjf

Eson Pac säljer till Schur Pack

Eson Pac renodlar verksamheten till läkemedelsförpackningar genom att sälja sitt kundsegment konsumentförpackningar till Schur Pack.

Schur Pack förvärvar kundsegment konsumentförpackningar av Eson Pac. Segmentet passar väl in i Schur Packs kundportfölj för tillverkning av kartongförpackningar.

– Försäljningen överensstämmer utmärkt med Eson Pacs strategi framåt att med full fokus satsa på sekundära förpackningslösningar till Läkemedelsindustrin. I tillägg skapar Eson Pac en dedikerad organisation för sitt industrisegment inom märkning och etikettering. Detta i samma syfte, att skapa bästa förutsättningar även för dessa kunder, säger Fredrik Ståhl, VD för Eson Pac Group.

Båda parter ser stora möjligheter att nu ytterligare specialisera sina respektive verksamheter och ge sina kunder ännu bättre service, kompetens och stöd i deras utveckling.

– Eson Pac har sedan starten för 50 år sedan haft sin kärnkompetens inom läkemedelsförpackningar och de höga krav på kvalitet, säkerhet och renhet som dessa kunder kräver av en förpackningsleverantör. Det är dessa kunder vi vill fortsätta utvecklas och växa tillsammans med. Samtidigt önskar vi hitta en professionell utveckling för våra kunder inom konsumentsegmentet vilket vi nu har gjort i och med avtalet med Schur Pack, säger Fredrik Ståhl.

Andreas Davidsson, Managing Director på Schur Pack Sweden AB, kommenterar förvärvet.

– Detta är en naturlig fortsättning av vårt förvärv av Ekmans i Jönköping och vår hängivenhet för den Skandinaviska kartongmarknaden för konsumentprodukter. Dessa volymer ger oss goda möjligheter att vidareutveckla framförallt vår fabrik i Jönköping. Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med dessa kunder och bevisa att vi kan leverera samma höga kvalitet och service som Eson Pac har gjort.

– Vi kommer inom en snar framtid kontakta berörda kunder för att tillsammans med dem lägga upp en plan för överflyttningen, avslutar Andreas Davidsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078