23948sdkhjf

Om en vecka öppnar Empack

Om en vecka, den 4-5 oktober, hålls årets stora förpackningsmässa på Kistamässan, Empack 2017.

Innovativa och smarta lösningar står i fokus när närmare 200 ledande leverantörer visar upp det senaste inom kreativ förpackningsdesign, ny effektiv förpackningsteknik, förpackningsmaskiner, etikettering och märkutrustning och mycket mer.

Smurfit Kappa kommer att presentera sitt nylanserade koncept för förpackningsoptimering, SupplySmart. Det är en välbeprövad metod som bygger på analys och fakta från över 50 000 leveranskedjor. Den hjälper företag att bedöma risker och optimera leveranskedjans effektivitet.

Tjänsten gör det möjligt för företag att minska sina logistik- och förpackningskostnader och rationalisera produktionen, utan att göra avkall på kvaliteten. Smurfit Kappa hittar du i mitten av mässhallen, i monter E:10.

En annan ledande förpackningsleverantör, DS Smith, berättar om en ny, världsunik testanläggning för e-handelsförpackningar, där förpackningen och produkten gör en simulerad resa, med fysiska test av de olika momenten.

Namnet på anläggningen är DISCS – drop, impact, shock, crush, shake. På Empack visas en modell, där besökarna ser vad som kan hända under en normal transport. Och hur en bra förpackning kan medföra ett gott slut. DS Smith hittar du i monter F:02.

Att skapa både miljöförpackningar och kostnadseffektiva alternativ är något som ständigt efterfrågas i branschen. Svenska Snap Pack har lösningen ”DeLight”, som i huvudsak är en fiberbaserad hybridförpackning och är ett miljöanpassat alternativ med samma funktioner och egenskaper som normalt är tillverkade i aluminium och plast. Möt Svenska Snap Pack i monter B:02.

Ett annat exempel på miljöanpassad förpackningar har Instore Agency. De tillverkar påsar som är gjorda av r-pet, non woven och återvunnen polyester. Bättre än bomull och papper när det gäller flergångsanvändning, om man får tro Instore Agency i monter G:02.

Källa: http://www.packnet.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095