23948sdkhjf

Presenterar ny växtbaserad PE-film

UPM Raflatac utökar sitt utbud av etikettmaterial till den europeiska marknaden med ett nytt växtbaserat material som ger ett hållbart alternativ till fossilbaserade filmer.

Filmen RafBio PE 85 fungerar precis som standard PE-film, och den utmärkta flexibiliteten gör den idealisk för flaskor med innehåll som ska kramas ur och flaskor med oregelbundna former som bl a ofta används till hygien- och skönhetsprodukter.

 

– Som en del av RafBio-familjen av biobaserade etikettlösningar, är RafBio PE det perfekta valet för kunder som letar efter ett miljöhållbart filmmaterial som minskar växthusgasutsläppen under sin livscykel jämfört med konventionell PE, samtidigt som de gör att produkterna bibehåller sitt bästa utseende under hela livstiden, säger Päivi Knihti, Segment Manager, Films, EMEIA, UPM Raflatac.

RafBio PE 85 är tillverkad av sockerrörsetanol och innehåller mer än 80% förnyelsebart växtbaserat råmaterial och är återvinningsbart inom samma återvinningsflöden som fossilbaserad PE. Den nya PE-filmen kombineras med RP37 lim för många olika typer av etiketter och återvinns som andra i UPM Raflatacs RafCycle-program som innebär att det som förr var avfall omvandlas till värdefulla resurser.

 

– Vårt RafBio-sortiment är ett viktigt steg på vår resa mot en mer hållbar framtid. Det kommer att hjälpa våra kunder att minska sitt beroende av fossila råvaror och underlätta särskilja sig från andra företag på marknaden genom att påvisa deras ambition att förbättra sin miljöprestanda, säger Päivi Knihti.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078