23948sdkhjf

Omron inviger nytt i-A-center

Omron fortsätter att utöka supporten för kunder i Norden med robotteknik och automationssystem.

Som en del av sin i-Automation-strategi i Norden öppnar Omron ett nytt Nordic Automation Center (NAC) i Malmö. Etableringen är ett led i flytten till större kontor för ett år sedan. Invigningen äger rum den 26 oktober.

– Den här nya anläggningen ger kunder från Sverige, Danmark, Norge och Finland tillgång till teknik och tekniska resurser samlade centralt. Den innebär också att man får en särskild plats där företagets tekniska funktioner kan visas upp, samt fungerar som ett laboratorium på universitetsnivå där kunder kan samarbeta, testa och utforska Industri 4.0-lösningar, säger Håkan Nordkvist, VD för Omron Norden.

Omrons "i-Automation"-koncept står för intelligenta, integrerade och interaktiva lösningar som låser upp outnyttjad potential i termer av produktivitet och kvalitet i industriella processer. Dess främsta fokus är på integrerade lösningar som underlättar digitaliseringen av tillverkning med anknytning till Industri 4.0.

Invigningsceremonin kommer att visa hur tillverkare kan göra sig redo för den 'digitala fabriken'. Detta genom att kombinera robotar med artificiell intelligens, en viktig trend som används mer och mer i tillverkningsindustrin. Professor Anders Kofoed-Petersen, Deputy Director vid Alexandra Institute och en specialist inom AI, kommer att hålla en föreläsning om ämnet vid invigningen. Dessutom kommer det att finnas presentationer om den flexibla fabriken, övergripande utrustningseffektivitet och Industri 4.0.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094