23948sdkhjf

Niels Petter Wright lämnar Elopak

Niels Petter Wright har beslutat att avgå efter tio år som VD i norska förpackningsjätten Elopak.

Elopak skriver i ett pressmeddelande att Elopak under Niels Petters ledarskap har förvandlats från ett företag positionerat inom färska mejeriprodukter och juiceprodukter till en fullständig aseptisk systemleverantör. Förutom flera viktiga tekniska genombrott har Elopak under dessa år utökat sitt geografiska fotavtryck avsevärt och drivit en ambitiös miljöagenda.

– Elopak är verkligen ett extraordinärt norskt företag med 98 procent av sin försäljning på internationella marknader. Niels Petter har spelat en nyckelroll i utvecklingen av Elopak från ett 5,5-miljarder-bolag till ett 8,1-miljarder-bolag (NOK) och har lett sina anställda med enastående drivkraft och engagemang. Han lämnar ett diversifierat företag väl positionerat för fortsatt tillväxt. Som ägare till Elopak är Ferd tacksam för det jobb som Niels Petter har gjort, säger John Giverholt, ordförande i Elopak AS.

Niels Petter Wright har varit VD för Elopak de senaste tio åren och CFO i sju år före det. Han ser fram emot att driva andra affärsmöjligheter, men kommer att sakna Elopak, kunderna och kollegor.

– Även om det säkert har varit några krävande år i en internationell affärsmiljö, har det framförallt varit kul. Jag önskar mina kollegor en framgångsrik framtid. Jag hoppas att de kommer att lyckas exportera våra utmärkta produkter och Elopaks sätt att göra affärer till ytterligare marknader, säger Niels Petter Wright.

Styrelsen har initierat sökandet efter ny VD och är glad att Niels Petter Wright kommer att fortsätta som VD under denna övergångsperiod.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063