23948sdkhjf

Bobst i joint venture för digitaltryck

Bobst Group siktar på att bli bäst i klassen inom digitaltryck för förpackningar. Ett samarbete med schweiziska Radex, specialist på digitaltryck, har resulterat i det nya företaget Mouvent AG. Under det kommande året ska flera kompakta och snabba inkjet-maskiner presenteras.

Piero Pierantozzi var med och grundade Radex för fyra år sedan:

– Nyckeln är en teknologi som kallas ”Mouvent Cluster” och som ger en hög optisk upplösning med klara och rena färger, mycket hög tryckkvalitet och en hittills inte skådad flexibilitet när det gäller att anpassa utrustningen, förklarar han.

Mouvent Cluster använder digital inkjet och maskinens tryckenheter byggs upp med hjälp av vad man kallar modulbaserade kluster, som uppges ge utökad flexibilitet.

Under sommaren har de första maskinerna lanserats, för textiltryck, och i samband med Labelexpo Europe i Bryssel 25-28 september visar Mouvent de första som är avsedda för digitaltryck på papper och självhäftande etiketter, LB701 UV och LB702 UV för 170 respektive 340 mm tryckbredd.

Även maskiner för tryck på flexibla material, kartong och well kommer att lanseras. Mer om Mouvents tryckteknik kan du läsa i det kommande numret av Packmarknaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125