23948sdkhjf

Designtävlingen Recreate Packaging nu öppen

Designtävlingen Recreate Packaging 2018 är nu öppen för registrering på recreatepackaging.com fram till 22 december 2017.

Tävlingen utmanar studenter och professionella designers från hela världen att skapa innovativa livsmedelsförpackningar för barn och arrangeras av Stora Enso.

Smak har en visuell dimension och förpackningen kan därför påverka inte bara helhetsintrycket, utan även hur man upplever innehållets smak. Recreate Packaging är en designtävling som söker nya idéer och förpackningslösningar baserade på förnybara material. Uppdraget denna gång är att skapa nytänkande livsmedelsförpackningar som förbättrar produktupplevelsen och gör den roligare för barn.

Deltagarna får ett komplett materialpaket av Stora Enso som inkluderar förstklassigt förpackningspapper och kartong att utforska idéer med och skapa modeller av. Bidragen utvärderas av en expertjury våren 2018. Förstapriset i både student- och proffskategorin är 5 000 euro. Dessutom delas ett Kids' Choice Award på 2 000 euro ut av en barnjury och ett Public Choice Award på 3 000 euro går till vinnaren av en omröstning på tävlingens webbplats.

– Dagens familjer är aktiva och reser mycket. Barnen har stort inflytande över inköpsbesluten. Utmaningen är att designa förpackningar som inte bara går hem hos barnen och deras föräldrar, utan även hos butikskedjorna. Den yngre generationen är medvetna konsumenter som bryr sig om vår planet, och därför måste förpackningen vara behändig, enkel att öppna och rolig och samtidigt uppmuntra till hälsosam kost och hållbara levnadsvanor. Vi ser fram emot många innovativa idéer för att skapa bästa möjliga produktupplevelse, former och funktionalitet med vår kartong, säger Annica Bresky, juryordförande och divisionschef för Stora Enso Consumer Board.

Stora Enso Recreate Packaging har hållits vartannat år sedan 2012. Intresset för tävlingen är stort bland designers, i internationella medier och sociala kanaler. Därför är den ett fantastiskt tillfälle för begåvade designers att synas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078