23948sdkhjf

Ny agentur för täthetsmätningsutrustning

Elastocon AB har fått agenturen för utrustning från PermTech för mätning av gaspermeabilitet i förpackningsmaterial.

Elastocon AB har tecknat avtal som nordisk återförsäljare till det italienska företaget PermTech, gällande deras instrument för mätning av gaspermeabilitet.

Under varumärket ExtraSolution – en spin-off från Pisas universitet, som köptes av PermTech 2016 – erbjuds unik utrustning för mätning av gaspermeabilitet genom filmer, folier och andra typer av förpackningar som bag-in-box och PET-flaskor för livsmedel, läkemedel och elektronik.

PermTech erbjuder tre modeller för mätning av gaspermeabilitet genom filmmaterial med inbyggd kontroll av temperatur och luftfuktighet:

TotalPerm är det enda instrumentet på marknaden som kan mäta permeabilitet av syre, koldioxid och vattenånga i samma materialprov, tack vare tre sensorer i samma cell.

MultiPerm har två sensorer i en eller två celler och är det enda instrumentet på marknaden som mäter permeabilitet av två gaser i samma materialprov: syre-vattenånga, syre-koldioxid eller vattenånga-koldioxid.

Perme har en sensor i en eller två celler och mäter permeabiliteten hos filmmaterial för antingen syre, koldioxid eller vattenånga.

PermTech erbjuder dessutom två instrument för flaskor och andra typer av förpackningar:

Elastocon kommer under hösten att bjuda in till ett seminarium om mätning av gaspermeabilitet.

Fotnot: Gaspermabilitet är ett mått på ett materials förmåga (eller oförmåga) att släppa igenom gas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078