23948sdkhjf

Nya detektorer för metallfri vakuumfyllning

Mettler-Toledo Safelines nya sortiment med HDS-pipeline metalldetektorer har utvecklats specifikt för användning i vakuumfyllningslinjer för detekteringskänslighet och stabilitet, men också för användarvänlig tillämpning i potentiellt krävande eller extrema arbetsmiljöer.

HDS-pipelinedetektorerna baseras på företagets beprövade Signature-plattform och har utformats för enkel integrering med samtliga ledande vakuumpåfyllare. HDS-system har en konstruktion helt i rostfritt stål som tätats i enlighet med IP69K, och motstår både de mest extrema förhållanden och de strikta avspolningsregler som gäller på bearbetningsanläggningar för kött och livsmedel.

Safelines avancerade teknik med detektorspolar och plattformen med Signature-programvara ger en mycket hög känslighet för alla metalltyper. Tekniken detekterar enkelt såväl järnhaltiga som icke-järnhaltiga och till och med svårupptäckta föroreningar av icke-magnetiskt, rostfritt stål.

HDS-pipelinesystemen kan dessutom detektera icke-sfäriska föroreningar som gem, ledningar, spån eller splitter av metall som kommit in under slipningsprocesser, och som normalt sett har varit svåra att hitta på grund av det fenomen som kallas för ”orienteringseffekten”.

Giersch GmbH & Co. KG, tillverkare av kött- och korvprodukter, har erfarenhet av HDS-pipeline metalldetektorer från Mettler Toledo.

– Eftersom vi bara vill erbjuda våra kunder testade, högkvalitativa produkter använder vi sedan ett par år tillbaka Mettler-Toledos Safeline-metalldetektorer. Förutom att de är enkla att installera och använda har vi imponerats av hur effektivt HDS Pipeline-systemet samverkar med vakuumpåfyllaren, säger VD Oliver Giersch.

HDS-pipelinesystem kan via Ethernet-teknik anslutas till en rad olika hanteringslösningar för fabriksdata för att stödja efterlevnad av viktiga standarder, regler och förordningar inom livsmedelsindustrin.

Tillverkare kan också använda anslutningsmöjligheterna för att registrera prestandadata och bekräfta att testrutiner har genomförts, för fullständig spårbarhet av produkten och bevis på skälig aktsamhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063