23948sdkhjf

Ekologisk mjölk nu ännu grönare

Arla tar nu ytterligare ett steg mot ännu grönare förpackningar på sina ekologiska mejeriprodukter.

Genom att bland annat ta bort ett materialskikt på förpackningarna minskas klimatpåverkan med hela 24 %. Det medför också att den klassiska vita ekoförpackningen nu blir brun.

Arlas övergripande ambition är att minska klimatpåverkan från förpackningarna med 25 % fram till år 2020, jämfört med 2005. Företaget är redan en god bit på väg och låter nu de ekologiska förpackningarna leda vägen för att minska klimatavtrycket ytterligare.

– Varje år förpackar vi nästan en miljard produkter i Sverige och vi vill förstås att de ska vara så bra som möjligt för klimatet och miljön. Tack vare det borttagna materialskiktet minskar förpackningens klimatpåverkan med 24 % och dess vikt med 3 % jämfört med den tidigare. Eftersom vi säljer stora volymer av dessa produkter får den nya förpackningen en avsevärd effekt, säger Anna-Karin Modin Edman, hållbarhetschef på Arla.


Först ut med den nya förpackningen är ekologisk mjölk, fil och grädde, som finns i butik vecka 38. Snart kommer också fler produkter i Arlas breda sortiment att byta till grönare kartong.

– Vi är väldigt måna om att både innehållet och förpackningen ska vara tillverkade med låg negativ miljö- och klimatpåverkan och vi tror att de konsumenter som väljer våra ekologiska produkter håller med. Tack vare det borttagna materialskiktet blir våra ekologiska produkter nu ännu bättre, säger Anna-Karin Modin Edman.


Hela 400 svenska Arlagårdarna är ekologiska. Under 2017 och 2018 ställer ytterligare 80 Arlagårdar om till ekologisk mjölkproduktion.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.406