23948sdkhjf

Stora Enso säljer i Pakistan

Stora Enso avyttrar sitt ägande om 35 procent i det pakistanska företaget Bulleh Shah Packaging Ltd (BSP) till huvudägaren Packages Ltd.

Stora Enso säljer sin andel för 6 miljoner euro och gör genom affären en reaförlust på omkring 19 miljoner euro.

– Stora Ensos strategi är att fokusera på att leverera lönsam tillväxt. På grund av ett förändrat omvärldsläge i Pakistan är Bulleh Shah Packaging med sin produktmix och därtill hörande framtidsutsikter inte en strategisk tillgång i planerna för vår konsumentkartong verksamhet. Vårt fokus ligger på högkvalitativa produkter av nyfiber. Vi ska genomföra avyttringen på ett ansvarsfullt sätt och avser att lämna ett positivt bidrag till det omgivande samhället, säger Stora Ensos VD Karl-Henrik Sundström.

I och med denna affär kommer Packages Ltd att bli helägare av Bulleh Shah Packaging Ltd. Det är ett börsnoterat bolag med säte i Pakistan och listat på Pakistan Stock Exchange. Dess huvudsakliga verksamhet är tillverkning och försäljning av förpackningsmaterial och mjukpappersprodukter. Packages Ltd:s börsvärde uppgår till cirka 590 MUSD. Stora Enso äger 6,04 procent av aktier i Packages Ltd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08