23948sdkhjf

Per Lindberg lämnar BillerudKorsnäs

BillerudKorsnäs VD och koncernchef Per Lindberg meddelade den 18 juli att han har beslutat att lämna bolaget för att tillträda en tjänst som VD och koncernchef på Epiroc.


Per Lindberg blir kvar som VD fram till uppsägningstidens slut i början av 2018. BillerudKorsnäs har påbörjat sökandet efter hans efterträdare.

– Det har varit många fantastiska år med BillerudKorsnäs, och det har inte varit ett lätt beslut att lämna teamet och bolaget. Men jag har jobbat i konstellationen BillerudKorsnäs i många år och känner att det nu är dags att gå vidare till nya utmaningar. Bolaget leds av ett starkt team och är väl positionerat så jag är helt övertygad om att BillerudKorsnäs kommer fortsätta utvecklas starkt. Det gör att jag känner mig trygg i att gå vidare och ser mycket fram mot att jobba med teamet på Epiroc, säger Per Lindberg.

Lennart Holm, styrelseordförande i BillerudKorsnäs, kommenterar Per Lindbergs beslut.

– Per Lindberg har under många år mycket framgångsrikt bidragit till utvecklingen av Billerud och senare BillerudKorsnäs. Bolaget har under Per Lindbergs ledning mer än tredubblat sin omsättning och femdubblat börsvärdet, och har idag en världsledande position inom sina segment för innovativa och hållbara förpackningslösningar. BillerudKorsnäs har idag etablerat en solid framåtriktad strategi, det verkar inom attraktiva och växande produktområden och leds av ett starkt ledningsteam. Vi står därmed mycket väl rustade för nästa expansions- och utvecklingsfas som nu när Per lämnar kommer att ledas av en ny VD och koncernchef. Vi riktar ett varmt tack till Per för hans insatser över åren och önskar honom lycka till i sin nya utmaning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094