23948sdkhjf

Schneider Electric utser ny affärsutvecklingschef

Den 1 juli tillträder Rikard Westerlund som affärsutvecklingschef för Schneider Electric Sverige.

Rikard kommer att ingå i ledningsgruppen. Han kommer närmast från en tjänst som sälj- och affärsutvecklingschef för Schneider Electrics affärsområde Energy & Sustainability Services, ESS.

De senaste fem åren har Rikard arbetat för ESS med att stötta såväl kommuner som multinationella företag att bli mer framgångsrika genom att investera i energieffektivisering och hållbara lösningar. Framöver kommer han att driva samverkan mellan Schneider Electric Sveriges olika affärsområden, samt vidareutveckla säljorganisationen.

– Jag kommer att fokusera på att fördjupa vår relation med våra kunder, samt underlätta för våra medarbetare att vara än mer kundnära och att i ännu större utsträckning ägna sin tid åt värdeskapande aktiviteter tillsammans med kund. En viktig uppgift är att stötta våra kunder genom den digitala transformationen med hållbara lösningar och att förenkla för våra kunder och partners att dra nytta av Schneider Electrics hela portfölj av tjänster och produkter, säger Rikard och fortsätter:

– Vår positionering inom just hållbarhet och Internet of Things är något som gör mig stolt över att arbeta på Schneider Electric.

Innan Rikard började på Schneider Electric har han innehaft roller som analytiker på Private Equity-fonden Kaupthing Clean Technology Partners och vd på de entreprenörsdrivna företagen SIG International AB och Sportal Sverige AB.

– Jag är mycket glad över att välkomna Rikard som ny affärsutvecklingschef. Han kommer att leda oss i det fortsatta arbetet med att skapa innovation på alla plan för våra kunder, säger Thomas Träger, vd för Schneider Electric Sverige.

Rikard Westerlund

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079