23948sdkhjf

Plasthinkar med IML-etiketter håller korvarna färska

Plasthinkar med syrebarriär för förpackning av korv istället för den klassiska metallburken. Det är ett val den tyska köttproducenten Metten Fleischwaren har gjort.

Företaget menar att det finns massor av fördelar med att använda plasthinkar med syrebarriär, inte minst för medarbetare i storkök och matsalar.

Enkel hantering, låg vikt, hållbarhet och utseende – det är vad Tobias Metten, direktör för det tyska familjeföretaget Metten Fleischwaren, omedelbart framhäver när han blir ombedd att nämna vilka fördelar han ser hos plasthinken SuperLift från RPC Superfos. Företaget använder just denna förpackningslösning till fem olika typer av korv som säljs till partihandeln.

Mettens huvudmålgrupper för de stora förpackningarna är partihandeln och matserviceindustrin. Här uppskattar slutanvändarna plastens egenskaper: Handtagen och hinkens låga vikt gör att du bekvämt kan hantera hinken och dess innehåll och den är lätt att öppna och återförsluta igen. Dessutom är det alltid enkelt att stapla hinkarna, före, under och efter användning.

– I storkök där man tillagar många måltider korv varje dag tenderar de tomma förpackningarna att vara skrymmande och därmed ta upp mycket arbetsplats. Här är det en betydande och positiv skillnad att SuperLift-hinkarna är stapelbara – där det finns plats för en hink, finns det plats för en hel trave tomma hinkar, förklarar Tobias Metten.

Den stora SuperLift-plasthinken med Ø226 m m har en volym på 4,6 liter. Tack vare att hinkens in-mould etiketter har hinken syrebarriär, vilket betyder att korvarna har en hållbarhet på nio månader i rumstemperatur – alltså helt utan kylning.

Metten autoklaverar vid mycket hög temperatur under en och en halv timme för att uppnå den långa hållbarheten. Det går inte att se på hinken, som därefter skyddar kvaliteten på korvarna.

– Hinken ser fantastisk ut efter autoklaveringen. Och något som är ännu viktigare är att vi lyckas bevara korvarnas utmärkta smak samt att våra korvar har behållit samma fina bitmotstånd när man biter i dem, säger han.

Även om det inte är något nytt för Metten att använda plasthinkar till korvar, så är samarbetet mellan Metten och RPC Superfos desto nyare.

Tobias Metten berättar:

– För ungefär ett år sedan letade vi efter en ny leverantör av plastförpackningar och började undersöka marknaden. RPC Superfos hamnade i topp som en innovativ aktör som vi bara var tvungna att titta närmare på. Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med RPC Superfos – en av mycket få leverantörer av plastförpackningar som behärskar syrebarriär med in-mould labelling. Förutom den höga kvaliteten på förpackningarna, uppskattar vi de stabila och tillförlitliga leveranserna vi får.

– Varje pall rymmer också betydligt fler staplade behållare jämfört med metallburkar, som inte går att stapla. Det ger ett bättre lagerplatsutnyttjande och minskar transportkostnaderna, avslutar Tobias Metten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094