23948sdkhjf

Stjernberg Automation tar in kinesiskt kapital

Stjernberg Automation har tecknat ett s k letter of intent med ett kinesiskt investmentbolag. Syftet är att expandera internationellt. De kinesiska investerarna är imponerade av Stjernberg Automations kunnande inom digitala laserproduktionslösningar.

Den 9 maj var Stjernberg Automations VD Magnus Stjernberg i Stockholm för signering av Letter of Intent med In-Nordic AB och det kinesiska företaget Tus-Holdings Co.,Ltd genom Tus-YangMing Capital.

Signeringen gäller en kommande investering i Stjernberg Automation AB. Signeringen gjordes av Tus-YangMing Captitals president Mr. Chunrong Zhu och Stjernberg Automations VD Magnus Stjernberg. Under ceremonin deltog bland andra också näringslivsminister Mikael Damberg, Kinas ambassadör Mr. Chen Yuming samt Sveriges ambassadör i Kina Anna Lindstedt.

– Ceremonin innebar ett avstamp i vårt framtida samarbete, berättar Magnus Stjernberg. Företagen har visat ett starkt intresse i att investera i Stjernberg Automation och vår ledande kompetens inom digitala laserproduktionslösningar för Industri 4.0. Samarbetet innebär att vi kommer ha ett par riktigt starka partners i ryggen samt möjlighet att utveckla nya produkter för att bygga ett företag som i framtiden dominerar tillverkningsindustrin, laserindustrin och robotindustrin, berättar Magnus Stjernberg vidare.

Investeringsprocessen beräknas vara slutförd innan sommaren och en etablering i någon av de cirka femtio vetenskapsparkerna som drivs av Tus-Holding, så kallade TusParks, kommer att göras direkt efter sommaren.

– Vi ser fram emot att expandera Stjernberg Automation på den globala marknaden, och är glada att TUS YangMing Capital och In-Nordic ser värdet i vår spetskompetens och intresse i våra innovationer, säger Magnus Stjernberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078