23948sdkhjf

ÅTERVINNINGSBARA FÖRPACKNINGAR

Halvdagsseminarium i Almedalen, torsdagen den 6 juli 2017, 9-11.30. Ett event i samarbete med tidningen Recycling.


ÅTERVINNINGSBARA FÖRPACKNINGAR i cirkulär ekonomi?

Trots att arbetet mot en ökad återvinning av förpackningar nu pågått i drygt ett par decennier, är det fortfarande så att förpack- ningar i stor utsträckning inte konstrueras och utformas med tillräckligt fokus på återvinningsbarhet.

Ofta förefaller det som att lätta multimateriallösningar, som är svåra eller omöjliga att materialåtervinna, ”vinner” över något tyngre monomateriallösningar som är betydligt lättare att återvinna. Det tycks som att förpackningsutvecklare och -ingenjörer inte får en tillräckligt bra åter- koppling från nästa och nästnästa led kring de problem med återvinning som multimateriallösningarna skapar och som ofta innebär att energiutvinning genom förbränning är enda alternativet. ”Trycket” att prioritera återvin- ningsbarheten när förpackningslösningar utvecklas är helt enkelt för lågt.

Att svara på vilka lösningar som är bäst kräver ett holistiskt perspektiv och en helhetsbild som tar hänsyn till alla faktorer: ekonomiska, ekologiska, politiska med era.

De här frågeställningarna vill vi på tidningarna Recycling och Packmarknaden uppmärksamma genom ett halvdagsseminarium i Almedalen den 6 juli. Under en halvdag kommer ett antal intressenter, branschaktörer med era att ge sin syn på framtidens förpackningar och återvinningen av dessa.

Gå till eventet hemsida: ÅTERVINNINGSBARA FÖRPACKNINGAR

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125