23948sdkhjf

Ny kartong med hög rivstyrka

Stora Enso introducerar kartongen Ensocard Resilience för barnsäkra förpackningar. Ensocard Resilience är ett skräddarsytt förpackningsmaterial för läkemedel, kosttillskott, e-cigaretter och andra produkter som måste förvaras oåtkomligt för barn. Kartongen lanseras på Interpack 2017 i maj.
Ensocard Resilience by Stora Enso är ett nytt förpackningsmaterial för användningsområden där rivstyrka är ett viktigt krav. Produkten har ett basskikt av förnybar kartong med PET-bestrykning på båda sidorna som ger den en hög rivstyrka. Ensocard Resilience kan användas i stället för plast i exempelvis barnsäkra läkemedelsförpackningar.

– Stora Enso har lång erfarenhet av att tillverka kartong med hög rivstyrka för certifierat barnsäkra läkemedelsförpackningar och kan erbjuda beprövade produkter för detta krävande användningsområde. Nya Ensocard Resilience har ännu högre rivstyrka än våra tidigare material. Förutom den smarta förpackningsdesignen erbjuder Ensocard Resilience möjlighet till effektiv massproduktion av barnsäkra förpackningar helt utan plastdelar, säger produktchef Jaana Keskitalo.



Kartong som material erbjuder en enastående tryckyta för varumärkesgrafik och produktinformation. Merparten av materialet är förnybart och därför är Ensocard Resilience ett hållbart materialval med låg koldioxidavtryck lämpligt för att ersätta icke-förnybara material inom användningsområden som tidigare dominerats av plast. Ensocard Resilience är idealiskt för varumärkesägare som insett värdet av hållbara förpackningar.

Stora Enso på Interpack 2017: monter 9B20.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14