23948sdkhjf

GAIA öppnar säljkontor i Belgien

GAIA Biomaterials har sett ett märkbart ökat intresse för sin kritafyllda biobaserade nedbryta plast i Europa sedan flera EU-länder med Frankrike i spetsen börjat förbjuda konventionella plaster i vissa sorters förpackningar.
Gaia öppnar därför nu sitt första försäljningskontor utanför Sverige. Kontoret i Bryssel ska serva såväl franskspråkig som tyskspråkiga marknader i Europa. I fokus för expansionen står företagets nedbrytbara bioplast Biodolomer.

– Plastgranulat av Biodolomer är en utmärkt bas för alla kortlivade plastprodukter – särskilt förpackningar och påsar – på grund av dess egenskaper som biologiskt nedbrytbart och låga koldioxidavtryck, säger, säger Steven Van Den Hende, Gaia Biomaterials, Belgien.

Gaia ser en förestående boom för Biodolomer och satsar stort på forskning och utveckling av nya film- och förpackningsmaterial.

– Det är vår fasta övertygelse att konsumenter och dagligvaruhandel är redo att göra sin del för att bevara jorden, vilket gör GAIA idealiskt positionerat för framtiden. Märk väl, är framtiden redan här.

I september 2016 blev Frankrike första landet i världen att införa ett förbud mot engångsprodukter som tallrikar, koppar och bestick tillverkade av konventionell plast. Förbudet böjar gälla från och med 2020. Ett förbud för plastpåsar av konventionell plast i livsmedelsbutiker och på marknader gäller redan från 1 juli 2016 i Frankrike. I lagstiftningen undantas dock engångsprodukter som är helt eller delvis tillverkade av bioplast.

Enligt Peter Stenström, VD för Gaia Biomaterials, är etableringen av ett försäljningskontor centralt i Europa ett logiskt steg i bolagets tillväxtambitioner.

–­ Efterfrågan på biomaterial växer snabbt i Europa.. GAIA behöver alltså vara närvarande med sitt erbjudande av kvalitetssäkrade produkter och produktionskapacitet. Det är därför naturligt att Gaia öppna ett kontor i Belgien för att komma närmare kunder i Benelux, Frankrike och Tyskland, säger Peter Stenström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08