23948sdkhjf

Billerudkorsnäs utvecklar liner för HP

Billerudkorsnäs har ingått ett licensavtal med HP för att utveckla en vit bestruken kraftliner baserad på HP: s ColorPRO Technology. Linern ska användas i HP:s nya inkjetpressar för förpackningar av av wellpapp.
Den bestrukna linern utvecklas för vattenbaserad höghastighetsinkjet i affärsområdet HP PageWide Web Press. HP har lanserat två tryckpressar för preprint av liner till wellpapp, T400S och T1100S, som vi Packmarknaden nr 1 2017 utförligt har redogjort för. Fördelen med den nya linern blir bl a att man slipper belägga linern med en primer innan tryck för att vattenfärgerna ska fästa.

Billerudkorsnäs är HP:s första samarbetspartner för ColorPRO Technology i Europa för bestruken liner speciellt utformad för förpackningar. Tekniken möjliggör enligt HP hgöghastighetstryck med kraftigare svärta, ljusare färger, skarpare kontrast och utökad färgspektrum.

– BillerudKorsnäs valdes som en partner, inte bara för att det är en ledande kvalitetstillverkare av bestruken kraftliner, utan också för att man erbjuder ett brett utbud av lösningar inom fiberbaserade förpackningsmaterial. BillerudKorsnäs har också en bra global täckning och enastående enheter för FoU, säger John Ferraro, Direktör och General manager, Media Supplies & Solutions, HP.

Den nya bestrukna linern förväntas finnas tillgänglig för marknaden i slutet av 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109