23948sdkhjf

Tetra Pak lanserar eBeam över hela linjen

Tetra Pak meddelar nu att den s k eBeam-tekniken nu finns tillgänglig för alla Tetra Paks fyllningsmaskiner. Det innebär att man nu kan producera såväl aseptiska förpackningar som förpackningar för kylda drycker i allt från små portionsförpackningar till storförpackningar för familjen.
eBeam står för elektronstråle och används för att sterilisera förpackningsmaterialet inline strax före fyllning. Tetra Pak har som första första företag utvecklat tekniken för vätskekartong och fördelen för kunderna är många.

– Användningen av eBeam i steriliseringsprocessen för förpackningsmaterialet är en banbrytande teknisk landvinning inom kartongförpackningsindustrin. Detta kommer att hjälpa kunden att minska driftskostnaderna med så mycket som 20 %. Tekniken innebär också minskad miljöpåverkan från processen genom att vattenåtervinning underlättas och energiförbrukningen sänks, säger Charles Brand, vice VD Product Management and Commercial Operations.

En annan stor fördel är att steriliseringsprocessen med eBeam också går betydligt snabbare. Tetra Pak E3/Speed Hyper är världens snabbaste aseptiska kartongfyllningsmaskin. Den nya maskinen körs med en branschledande kapacitet på 40 000 aseptiska portionsförpackningar i timmen, mer än 60 % snabbare än den närmast snabba konkurrerande maskinen.

I samband med introduktionen av eBeam över hela maskinlinjen introducerar Tetra Pak också en ny förpackning för kylda drycker. Det är familjeförpackningen Tetra Brik 900 Ultra Edge med en form som är högre och smalare än många familjeförpackningar på marknaden. Förpackningen produceras i maskinen Tetra Pak E3/Flex och menar Tetra Pak, hjälper kunderna att differentiera sina produkter i den starkt konkurrensutsatta kylda marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079