23948sdkhjf

Ny förpackningsutbildning Stockholm?

Xenter i Botkyrka kommun vill starta en ny förpackningsdesignutbildning. Uppdraget att undersöka förutsättningarna har gått till Nils Danielsson, tidigare kursledare för förpackningsutbildningen vid Nackademin. Men utbildningen kommer att skilja sig, menar han.
– Jag tycker mig märka att många företag vill ha kunskaper om förpackningsdesign i kombination med andra designkunskaper, t ex för webben, för display osv. Programvarorna blir mer och mer effektiva, det är inte så många utom de största som kan ha heltidsanställda som enbart jobbar med förpackningar. Här kommer att finnas ett spår, med valbara kompletterande kurser under det andra året, säger Nils Danielsson.

Han genomför nu en gallupp bland företag i regionen för att utröna intresse och efterfrågan. Frågan har gått ut till konverterare, tryckerier, varumärkesägare, designbyråer, detaljhandelskedjor m fl. Xenter hette tidigare Grafisk centrum i Tumba och ägs av Botkyrka kommun. Där finns sedan 15 år en utbildning för grafiska industri.

– Skolan ligger bra till, nära pendeltåget. Det är fina lokaler, avancerad teknisk utrustning med bl a ett nytt skärbord, avancerade skrivare och 3D-skrivare samt andra intressanta YH-utbildningar. Här finns heltidsanställda lärare i bl a Grafisk form och Tryckteknik och teknisk maskinsupport. Det är värdefullt, säger Nils Danielsson.

Till ledare och lärare för utbildningen vill man rekrytera en yngre generation utbildade designers med 5-10 års erfarenheter från olika områden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094