23948sdkhjf

Kraftiga prisökningar på plastråvara

Under årets tre första månader har den internationella plastmarknaden på bred bas rapporterat om generella prishöjningar. Detta har lett till en oro bland annat inom förpackningsindustrin.
Två europeiska organisationer för tillverkare av plastförpackningar, gick tidigare i denna månaden ut med ett gemensamt uttalande i vilket de varnade för att höga priser på polymerer sätter press på förpackningsföretag världen över.

– Osäkerheten får effekt över hela världen och det är i dagsläget omöjligt att förutspå en vändning, sa den franska organisationen Elipso och tyska IK, i sitt uttalande.

I sitt uttalande sa de även att de förutspår höga priser på råmaterial under årets första sex månader. Dramatisk, är ett ord som används när de beskriver situationen, och priserna på polystyren pekas särskilt ut.

En orsak till de kraftiga prisökningarna på polystyren uppges vara den plötsliga prisökningen på styrenmonomer under fjärde kvartalet förra året. En annan orsak som nämns är att produktionskapaciteten för polystyren reducerats till följd av större underhållsarbete vid produktionsanläggningar i såväl Nordamerika som Asien.

Källa: Plastnet.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078