23948sdkhjf

Ny försäljningschef på Stenqvist

Cecilia Wardström Larsen är ny Försäljningschef på JD Stenqvist AB i Sverige. Företaget tillverkar flexibla förpackningar och papperskassar och är en del av den tyska koncernen Papier-Mettler.
Cecilia kom till Stenqvist 2012 från textilindustrin i Borås där hon också jobbat inom marknad och försäljning. På Stenqvist har hon ansvarat för företagets innesäljare och tryckmedia. Cecilia tycker marknadsläget är ljust. Företaget firar stora framgångar med bioplatsen I´m Green och Återvunnen plast från egna återvinningsanläggningar inom koncernen.

– Vi har en unik position på marknaden eftersom vi är den enda som kan erbjuda kunder ett helt komplett sortiment. Allt från papperskassar, plastkassar och förpackningsfilm för bl a livsmedel. Dessutom var vi först med Braskems bioplast från sockerrör, en homogen PE, och det skördar vi nu frukten av. ICA med flera har helt gått över till bioplast för sina plastbärkassar, säger hon.

I Sverige har Papier-Mettler nyligen köpt Ekmans påstillverkning i Jönköping, vilket gör att även Stenqvist får nya ingångar till attraktiva kunder på marknaden.

– I Stenqvist tillverkar vi inte plastbärkassar men allt som tillverkas inom koncernen har vi i vårt sortiment. Stenqvist i Sverige tillverkar flexibla förpackningar i Kvidinge och i Nissafors finns en renodlad tillverkningsenhet för papperskassar, säger Cecilia.

I försäljningsorganisationen som hon nu leder finns 8 utesäljare som är spridda geografiskt ut över landet. Kunderna finns inom såväl Handel som Industri.

­– Vi har normalt alltid upplevt en svagare efterfrågan i i januari-februari, men i år har det gått för högtryck. Vi har aldrig sett en bättre start på året. En annan styrka som vi har är att vi inte behöver säga nej till någon kund. Inom koncernen har vi fabriker som även kan producera små volymer. Vi har allt från småkunder som lägger order på 10 000 kronor till storkunder som köper för hundratals miljoner kronor om året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078