23948sdkhjf

Packbridge in i Västra Götaland

Västra Götalandsregionen har beviljat ett projekt som syftar till att öka innovationskraften inom förpackningsområdet och främja ökat samarbete med medlemmar som är knutna till Packbridge.
– Vi har sedan starten en del av vår finansiering från Region Skåne, och nu får vi även medel från Västra Götalandsregionen. De har följt oss under det senaste året och gillat det man sett. Jag tror det är ganska ovanligt att ett kluster, eller nätverk, får support från två olika regioner, och vi är naturligtvis både glada och stolta över det, säger Packbridges VD Johan Mårtensson.

– Vi ser det som mycket positivt att Packbridge kan ge ett mer kraftfullt utvecklingsstöd till förpackningsföretagen i vår region. De har ett etablerat arbetssätt och uppbyggt nätverk av företag och universitet som kan bli ett viktigt bidrag till de insatser som görs för företagsutveckling i Västra Götaland, anser Birgitta Losman, ordförande i Västra Götalandsregionens regionutvecklingsnämnd.

Packbridge har sedan starten år 2010 vuxit till att omfatta ca 200 medlemsföretag, både nationellt och internationellt och tar nu ytterligare ett steg i utvecklingen. Västra Götaland är en region med mycket kompetens inom livsmedel och förpackningar. Det är två viktiga områden för regionen och kopplingen mellan livsmedel och förpackningar är tydlig, menar VD Johan Mårtensson.

– Det finns väldigt mycket kompetens inom livsmedel och förpackningar i Västra Götaland och vi har ett stort antal medlemsföretag från regionen. Nu ökar våra möjligheter att oftare vara på plats och jobba med kompetenshöjning, kunskapsöverföring, nätverksbyggande och utveckling av förpackningsindustrin och både direkt och indirekt av livsmedelsindustrin.

Under 2017 kommer Packbridge att genomföra ett antal aktiviteter i Västra Götaland. De kommer att ta upp följande områden:

– Digitalisering och förpackningar

– Hållbarhet och cirkulär ekonomi

– Flexibilitet och lokalt

– Nya material
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.719