23948sdkhjf

Smurfit Kappa köper Litbag

Smurfit Kappa köper företaget Litbag, specialiserat på barriärfilmer, för att stärka sin ställning inom Bag-in-Box på den sydeuropeiska marknaden.
Litbag har specialiserat sig på flerlagers EVOH-filmer som förlänger produkters hållbarhet. Företaget är en av de ledande aktörerna på den portugisiska vinmarknaden och exporterar till flera länder, bl.a. Spanien och Frankrike.

Genom förvärvet av företaget kan Smurfit Kappa Bag-in-Box stärka sin position i södra Europa och befästa sin ledande ställning inom vinsektorn.

– Bag-in-Box-verksamheten fortsätter att uppvisa stor potential för vår koncern. Vi ser fram emot att utöka vår globala närvaro och ser stora möjligheter för vårt Bag-in-Box-segment världen över under de kommande åren, säger Roberto Villaquiran, VD för Smurfit Kappa Europe.

– Litbag är ett dynamiskt företag med imponerande meriter inom innovation och marknadsutveckling. Deras filmprestanda och vår VITOP-teknik är två egenskaper som särskiljer våra respektive produkter från konkurrenternas. Tillsammans kommer de att skapa fantastiska möjligheter, säger Thierry Minaud, VD för Smurfit Kappa Bag-in-Box.

– Vi ser fram emot att gå samman med Litbag och därigenom stärka vår närvaro på Iberiska halvön under ledning av Pascual Martinez, som basar över den här regionen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.414