23948sdkhjf

Först med klimatneutralt butiksemballage

Genom det nylanserade konceptet ÅterBära erbjuder förpackningsföretaget Avisera 100 procent klimatneutrala förpackningar. Nudie Jeans är först ut med att i vår ha 100 procent klimatneutrala papperspåsar i sina butiker.
Hållbarhet blir allt viktigare för konsumenter när de handlar. Under det senaste året har fokus även riktats mot miljöpåverkan från de påsar som konsumenterna bär hem sina varor i. För Avisera, som producerar förpackningslösningar för företag som Nudie Jeans, Apoteksgruppen och Synsam, är frågan sedan länge högst upp på agendan.

För att hjälpa sina kunder att bemöta den ökade efterfrågan på hållbara kassar lanserar Avisera nu ÅterBära, ett nytt förpackningskoncept som innebär att Aviseras kunder får förpackningar helt utan nettoutsläpp, eftersom hela produktens utsläpp klimatkompenseras. För Nudie Jeans har hållbarhet sedan länge har varit ett kärnvärde för verksamheten.

– För oss är det avgörande att Avisera nu erbjuder klimatneutrala förpackningar genom ÅterBära. Vi har tidigare valt butiksemballage som produceras i Europa av återvunnet FSC-certifierat papper, och ÅterBära känns som ett naturligt nästa steg. Hållbarhet genomsyrar hela Nudies verksamhet och därför känns det självklart att även de förpackningar som vi använder har så liten miljöpåverkan som möjligt, säger Eliina Brinkberg, CSR Manager på Nudie Jeans.

Klimatkompensationen sker genom ett trädplanteringsprojekt i Nicaragua som är certifierat av Plan Vivo. Förutom att träden tar upp koldioxid bidrar det med stora ekonomiska och sociala värden för det lokala samhället.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078