23948sdkhjf

Vinnare i IVAs tävling Smart industri

I tävlingen Smart industri har första pris tilldelats Emballator Växjöplast och Emballatorgruppen, där Christian Silvasti tog emot utmärkelsen som representant för gruppens samlade insatser.
Priset delades ut av IVA – Ingenjörsvetenskapsakademien – i samband med German Swedish Tech Forum i Stockholm den 31 januari 2017.

Juryns motivering löd:

Emballator Plastics & Innovations har på ett föredömligt sätt utnyttjat digitaliseringen för att effektivisera produktion, materialhantering och interna processer och därmed lagt grunden till företagets turn around. Digitaliseringen har också använts som ett effektivt verktyg för att i nära samverkan med kunderna utveckla skräddarsydda leveranser.Både ledarskap och involvering av personalen är inspirerande exempel på den bredd av åtgärder och det engagemang som krävs för att utnyttja digitaliseringens möjligheter.”

– Vinnare är medarbetarna i Emballator Växjöplast och Emballatorgruppen som vänt trenden – gjort en ”turn around” – och gemensamt driver utvecklingen med bas i enhetens kultur och engagemang, säger Adam Airosto, VD på Emballator Växjöplast.

– Vi har kommit en bra bit på väg inom kundintegrering, bl a med VMI (Vendor Managed Inventory). Ett exempel är Orkla med deras många välkända varumärken, där vi med hjälp avVMI optimerar både produktionsplanering och lagernivåer för såväl kunden som oss själva. Vi arbetar dessutom med vår EVP Academy, en kundakademi med olika avsnitt inom t ex regelverk för barnsäkerhet och farligt gods, detta för att öka kunskapen och medvetandet i branschen inom kritiska områden.

Under 2016 lanserade Emballatorgruppen hela 37 nya produkter och tjänster, jämnt fördelade mellan bolagen.

– Det är en effekt av att vi arbetar nära och tillsammans med kunderna, där vårt Lean-arbete lagt grunden med möjligheten till snabba omställningar och förmåga till förändring och förnyelse. Sist men inte minst vill vi framhålla Herenco under Lovisa Hamrins långsiktiga och modiga ledar- och ägarskap som en avgörande framgångsfaktor, säger Adam Airosto.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063