23948sdkhjf

Högt betyg för Brobygrafiska

Yrkeshögskolan Brobygrafiskas flaggskepp, utbildningslinjerna Förpackningsdesigner och Grafisk formgivare/tekniker, har beviljats anslag av Myndigheten för yrkeshögskolan. Linjerna får vardera 30 platser under två läsår med start hösten 2017.
Det är idag hård konkurrens om utbildningsplatserna som Myndigheten för Yrkeshögskolan delar ut. I 2016 års ansökningsomgång fick Myndigheten in 1 306 ansökningar med start 2017 och 2018. Av de inkomna ansökningarna beviljades 351, omkring 27 %, med ca 20 300 studerandeplatser. Brobygrafiska som skola och utbildningarna fick ett mycket gott betyg av Myndigheten i samband med utvärderingen av ansökningarna.

– Myndighetens granskning bidrar till att positionera Brobygrafiska som en utbildningsanordnare med hög kvalitet i allmänhet och i synnerhet utbildningarna vi nu fått beviljade, säger Per Branzén, verksamhetsansvarig, Brobygrafiska.



Tillsammans med de två utbildningarna som nu beviljats startar även Prepress- och trycktekniker förpackningsproduktion i höst. Det innebär totalt 80 platser till utbildningar specialutformade för de kompetenskrav branschen efterfrågar. Sista ansökningsdag är 15 maj och utbildningsstart är den 28 augusti.

– Det glädjer oss att Brobygrafiskas utbildningar beviljats då IKEA framöver har ett stort behov av multidisciplinära grafiska formgivare till våra butiker och förpackningsdesigners till Älmhult. Då vi även lånar arbetskraft globalt till och från Sverige är behovet ännu större, globalt sett, säger Ann Bäcklin, Com&In Learning and Development Leader, IKEA Svenska Försäljnings AB.

I en rapport från Grafiska Företagen lyfts Brobygrafiska fram som ett föredöme när det gäller att bistå grafisk industri i en av de viktigaste utmaningarna, att säkra framtida kompetensförsörjning. Rapporten visar hur bristerna i utbildningssystemet leder till mycket kostsamma felrekryteringar i den grafiska industrin. Den visar också på möjliga vägar att förbättra kompetensförsörjningen till branschens företag.

– Vi ser Brobygrafiska som ett mönsterexempel på en skola som på ett föredömligt sätt arbetar i nära samverkan med näringslivet för att erbjuda konkurrenskraftiga utbildningar och kompetens som efterfrågas inom branschen., säger Maria Wikström på Grafiska Företagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078