23948sdkhjf

Inline färgmätning nu med XRGA standard

AVT ingår samarbete med X-Rite för certifiering av sitt system för inline färgmätning, SpectraLab II Color Measurement System.
AVT, världsledande inom kontrollsystem för inlinemätning av tryckresultatet i grafiska tryckpressar har tecknat ett licensavtal med färgteknikspecialisten X-Rite. Det nya samarbetet intygar att AVT s SpectraLab II Color Measurement System, en världsledande inline lösning med tiotal installationer världen över, är kompatibel med X-Rite s XRGA standard. Det innebär att AVT nu kan erbjuda en XRGA-certifiering för sina SpectraLab lösningar.

Utvecklad som en ISO-kompatibel mätteknikstandard för den grafiska industrin, utnyttjar XRGA standarden både framsteg inom färgvetenskapen och nya internationella standarder för att minska avvikelser vid färgmätning och för att optimera färgmätning mellan nätverk med flera användare.



I produktionsmiljö med flera avdelningar eller olika platser är problemet med färginkonsekvens välkända. Ofta är denna inkonsekvens ett direkt resultat av att man inte använder samma utrustning för färgstyrning. SpectraLab II, som introducerades på DRUPA 2016 är AVT:s senaste generation av in-line spektralmätning för nästan alla applikationer – inklusive olika etikettsubstrat, papper, kartong och flexibla förpackningsmaterial, även transparenta. Lösningens standardiserade design är kompatibel med de enheter som används för färgstyrning i industrin, inklusive X-Rite´s handhållna instrument.

SpectraLab II erbjuder kontinuerlig mätning av färger in-line vid höga hastigheter och visar resultat och trender under hela körningen. Systemet tillhandahåller avancerad färgstyrning i arbetsflödet och utomordentliga funktioner för korrelation av färgparametrar, inline såväl som offline. SpectraLab II innehåller också förbättrade rapporteringsmöjligheter vid färgavvikelser, inklusive realtidsvarningar till tredje parts rapporteringssystem om färger skiftar utanför toleransen. Det kan sömlöst anslutas till existerande arbetsflöden och färgdatabaser, och eliminerar behovet av att stanna pressen för att göra manuella mätningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.41