23948sdkhjf

Korrosionsskyddande papper för tuffa metaller

USA-baserade Cortec Corporation, en global ledare inom korrosionsskydd (VpCI-teknik), lanserar nya CorShield VpCI-146, ett förstärkt korrosionsskyddande emballagepapper för skarpa eller udda utformade metalldelar.
Cortecs senaste VpCI-papper erbjuder en ny upplevelse för både järn- och icke-järnmetaller, vilket eliminerar behovet av att lagra en mängd olika papper för alla olika typer av metaller och legeringar som behöver skydd, hävdar Cortec i et uttalande.

Den nya förstärkta papperet kan användas för förpackning av metaller eller bearbetade produkter med spetsiga, egendomligt utformade, eller vassa kanter som normalt skulle punktera icke förstärkta papper, och kombinerar utmärkt rivstyrka med tillförlitlig korrosionsskydd genom innovativ VpCI-teknik, enligt Cortec.

Bland övriga kvaliteter hos CorShield VpCI-146 förstärkt emballagepapper kan noteras att det:

• Är giftfritt – innehåller inga nitriter, fosfater, silikoner, kromater, eller andra tungmetaller.

• Skapar ett skyddande lager som inte behöver avlägsnas före ytterligare ytbehandling eller beläggningsprocesser.

• Ger en barriär mot vatten, olja och fett.

• Finns i stora bredder för bättre inslagning av stora föremål.

• Skyddar torra eller oljade metaller under förvaring, transport och export.

• Är effektiv mot aggressiva miljöer inklusive luftfuktighet, SO2, H2S, och galvanisk korrosion från olika metaller.

• Är kommersiellt motsvarande den militära specifikationen MIL-P-3420E.

• Eliminerar risken för att förpackningen förorenar genom att använda jungfruligt papper.

• Kombinerar korrosionsskydd och förpackning i ett steg.



Cortec har funnits på marknaden i mer än 30 år och är en partner för nyckelspelare i flera industrier och branscher för att utveckla premium kvalitet VpCI-papper, och har revolutionerat sättet metaller skyddas i en sluten förpackning.

Det nya förstärkta papperet, finns i bredder upp till 2,5 m, för praktisk, effektiv och ekonomisk inpackning av stora utrustningsdelar och obearbetade metallvaror, vilket sparar tid och arbete i jämförelse med standardstorlekar för korrosionsskyddande papper.

Delar som skyddas med CorShield VpCI-146 kan vara målade, svetsade och lödda. Det skyddande skiktet påverkar inte heller de fysikaliska egenskaperna hos de känsligaste elektriska komponenter, inklusive ledningsförmåga och motstånd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063