23948sdkhjf

Ny VD klar för Elmia-mässan

Det är nu klart att Lotta Frenssen blir ny VD för Elmia AB i Jönköping. Hon får uppdraget att med ett strategiskt framtidsperspektiv leda och utveckla mässbolaget och dess verksamhet.
Lotta Frenssen kommer närmast från 3M där hon tidigare jobbat som nordisk marknadschef inom industri och transport och just nu arbetar som projekt- och förändringsledare i större projekt. Hon har tidigare haft flera högre befattningar i andra stora internationella företag och även varit vd för ett reseföretag. Hon har god erfarenhet både av att driva förändringsarbete och att utveckla affärer i olika kulturella miljöer.

– Jag är mycket glad över att få förtroendet att leda Elmia de kommande åren. Jag vet att personalen har gedigen erfarenhet, stort engagemang och en fantastisk attityd som smittar av sig på partners, utställare och besökare. Med den förändringstakt som råder ligger utmaningen i, och därmed också fokus på, balansen mellan att bibehålla en stabil grund och på att vidareutveckla. Elmias långa tradition och starka varumärke i kombination med tillväxtkraften inom region Jönköping utgör en outgrundlig källa till möjligheter, säger Lotta Frenssen.

Lotta Frenssen efterträder Roger Jonsson, styrelseordförande för Elmia AB. Han gick in som tf VD när Elmias styrelse valde att byta ut tidigare VD:n Robert Sumberesi, med motivet att det behövdes ett nytt ledarskap.

— Lotta Frenssen kommer med sin kompetens, prestigelösa ledarstil och internationella erfarenheter fortsätta att strategiskt utveckla Elmia in i framtiden. Styrelsen har en stark övertygelse om hennes förmåga att skapa ett bra engagemang i organisationen och på det sättet jobba med de utmaningar som mässbranschen står inför, säger Roger Jonsson.

Lotta Frenssen är 49 år och bor tillsammans med familjen i Huskvarna. Hon väntas tillträda tjänsten som VD för Elmia den 9 mars 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.424