23948sdkhjf

Biobaserad skumplast nu för Norden

Holländska Synbra Technology har utvecklat ett biobaserat termiskt isolerande skumplastmaterial. Materialet, BioFoam, har funnits tillgängligt i mindre batcher på den europeiska marknaden sedan ett år tillbaka, och lanseras nu även i Norden.
– Nu har produktionen tagit fart på allvar, vilket gör att biomaterialet sedan årsskiftet även är tillgängligt i Norden, säger Anette Priess Gade, Project Manager Business Development vid Styropack, till Plastforum.

Synbra Technologys danska dotterbolag, Styropack A/S, utvecklar och tillverkar emballage och tekniska komponenter av EPS och EPP och nu även av Biofoam.

Steffen Jespersen, VD för Styropack A/S, säger;

– Vi är stolta över att vara först med att introducera ett 100% biobaserad skumplastmaterial som också har uppnått Cradle to Cradle-certifiering. Den biobaserade skumplasten baserar sig till 100 procent på växtbaserade förnybara råvaror. Materialet är jämförbart med expanderad polystyren, EPS, sett såväl till dess struktur som dess egenskapsprofil. Det är även godkänt för direktkontakt med livsmedel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078