23948sdkhjf

Plastdunkar med högt barriärskydd

RPC lanserar plastdunkar med en högbarriärbeläggning som ger så bra skydd att de kan användas för vätskor som tidigare endast kunde fyllas på metalldunkar. De nya dunken heter RPC Protect.
Den nya dunken i HDPE ger lösningsmedelsbaserade produkter en långvarigt produktskydd och är tillgängliga i storlekar från 5 liter upp till 25 liter. En 30 liters dunk är också under utveckling. Den nya speciella barriärtillsatsen, en blandning av polyolefiner och oorganiska silikater, bildar multipla remsor på insidan av dunken. Till skillnad från andra plastbehållare med barriärlösningar kan dessa använda behållare återvinnas om man så finner lämpligt.

RPC Protect gör det nu möjligt att välja plastdunk för ett bredare utbud av produkter - inklusive extremt farliga produkter som tidigare bara kunde förpackas i metallbehållare – med plasten alla traditionella fördelar som låg vikt, enkel hantering och stapling, och minskade transportkostnader.

RPC Protect dunken har genomgått fall-, tryck- och staplingstester och dess barriäregenskaper har visat sig bibehålla sin prestanda i upp till ett år utan reducerat barriärskydd.

Större delen av RPC Promens sortiment av HDPE dunkar kan fås som RPC Protect, och ger därför kunderna möjlighet att skapa produktfamiljer med varierande förpackningar, dunkar av både mono- och barriärversioner, liksom möjligheten att skräddarsydda former. RPC Prtoect dunkar är FDA och EEG godkända för användning i kontakt med livsmedel, och UN-certifierade versioner finns också.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094