23948sdkhjf

Nu taler vi dansk med hinanden eller hvad siger du?

Välkommen till Packmarknadens julnummer som av tradition görs i samarbete med våra kollegor på Packmarkedet i Danmark. Vår förhoppning är att ni ska klara att även läsa artiklar på vårt södra grannlands modersmål.
När jag gick i skolan fick vi läsa såväl danska som norska. Jag vet inte om det finns kvar i grundskoleplanen, annars får vi väl betrakta det som att vi här fyller en lucka i det som en gång betraktades som en självklarhet i skolan, att man åtminstone vid läsning skulle kunna förstå grannländernas besläktade språk. Vi vet ju alla att det kan vara värre att alltid förstå det talade språket i våra grannländer.

Trots att det inom förpackningsindustrin görs mycket affärer över de skandinaviska landsgränserna förlitar sig alltfler på sin engelska, särskilt när det kommer till danskar och svenskar. Lite synd kan man tycka då det enda som behövs är att man spetsar örat, har kunskap om några enstaka ord och uttryck och framförallt, talar lite tydligare till varandra och frågar när man inte förstår. Vi är alla olika språkbegåvade och jag beundras alltid av dem som har denna gåva.

Peter Olsson på Tara Pac gjorde en fin gest åt alla utländska gäster när han på klingande norska, danska, holländska och tyska hälsade dem välkomna på sina respektives modersmål till invigningen av företagets lokaler. Kvällen fortsatte senare i språkets tecken med Fredrik Lindström, mästerlig uttolkare av svenska dialekter, och våra nationella särdrag. Även Yaskawa invigde nya lokaler i november. Robotbyggaren från Torsås öppnar nytt kontor i Jönköping för att komma närmare OEM-kunder och systemintegratörer. Reportage från invigningarna finns längre fram tidningen.

Nu lackar det mot jul och det är hög tid att summera året som gått. På Packmarknaden har vi sett en formidabel utveckling av vår eventverksamhet. Detta tack vare en riktad satsning och med rätt man vid rodret, Per-Stefan Gersbro. Han visar gång på gång att det omöjliga är möjligt och lyckas hela tiden överträffa våra vildaste förväntningar. Det är med glädje och stolthet som vi går in i ett nytt tidnings- och eventår tillsammans med Per-Stefan Gersbro, som även medverkar som krönikör i tidningen. I denna utgåva synar han de så kallade ”förpackningsfria” livsmedelsbutikerna.

Med hopp om att du får en stunds trevligt sällskap med denna tidning vill vi på Packmarknaden passa på att önska dig läsare en riktigt, riktigt, riktigt, riktigt

God Jul & Gott Nytt År!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078