23948sdkhjf

Ny vätskekartong i SIG Combibloc-förpackningar

SIG Combibloc uppgraderar sin förpackningar med ny vätskekartong, Combibloc RS, där RS står för Robust Structure. Kartongen har en ny kompositstruktur som ska ge ökad produktionsstabilitet och bättre miljöprestanda, enligt Combibloc.
Combibloc RS kommer successivt att ersätta befintlig vätskekartong i Combiblocs förpackningar för mejeriprodukter, juicer och andra ickekolsyrade drycker som fylls i SIG Combibloc maskiner.

Norbert Garitz, chef för Product Management Technology vid SIG Combibloc säger:

– För kunderna innebär användning av den nya Combibloc RS-strukturen en ytterligare förbättring i robustheten hos vårt system. Det faktum att den nya strukturen också kräver mindre material gör att den totala vikten av förpackningen minskar, vilket i sin tur har en positiv effekt på miljöprestandan. Koldioxidavtrycket från varje förpackning kommer att minska med upp till sex procent jämfört med den tidigare strukturen. Och naturligtvis med garanti för bibehållen kvalitet och produktsäkerhet.

– Den nya robusta kartongstrukturen möjliggör även större toleranser i maskininställningar under bearbetningen, i synnerhet vid försegling av toppen och botten av förpackningarna. De viktigaste fördelarna med den nya strukturen är färre driftstopp och ännu lägre avfallskostnader, tillägger Dr Jannis Ochsmann, Technical Project Leader Global Technology på SIG Combibloc.



Combibloc RS-strukturen kännetecknas av en ny materialkomposition som optimerar egenskaperna hos kartongen. För de inre skikten av laminatet används en annan polymer jämfört med den tidigare standardstrukturen som hittills har använts. Det yttre skiktet, som är tryckt, och det innersta skiktet, vilket kommer i direkt kontakt med produkten, har inte förändrats utan var redan färdigutvecklade i den nuvarande standardstrukturen. Det yttre skiktet kännetecknas av särskilt goda tryckegenskaper och det innersta skiktet av enastående prestanda för försegling och öppningsbarhet.

– För SIG Combibloc representerar Combibloc RS nästa viktiga steg i utvecklingen för att garantera kunderna de produkter som marknaden efterfrågar samtidigt som de är ekonomiska för våra kunder, säger Norbert Garitz.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065