23948sdkhjf

Brobygrafiska fick en förstklassig donation

Marvaco har tillsammans med Anilox Laser Technologies (ALT) och Polywest gjort en donation av flexotryckutrustning till yrkeshögskolan Brobygrafiska i Sunne.
Företagen donerade den toppmoderna bandade aniloxvalsen som är utformad för att ge information i framställningen av ultra high definition flexo t.ex. 100 LPCM (254 lpi). Användningen av den bandade aniloxvalsen främjar tryckerier, färgtillverkare, klichéproducenter och materialleverantörer i sitt utvecklingsarbete. Anilox hanterar olika typer av traditionella och moderna gravyrer från 420 till 600 lpcm och i volymer mellan 3,5 och 2,0 ccm.

Samtidigt som aniloxvalsen levererades till Brobygrafiska, anlände också en uppsättning Twinlock-hylsor i varierande hårdhet donerade av Polymount. Den nya utrustningen är framtagen i syfte att underlätta för flexotryckare att välja den optimala inställningen för det specifika ändamålet.

– Vi är glada att kunna samarbeta och erbjuda skolan marknadens mest moderna provuppsättning. Den nya uppsättningen på skolan erbjuder en mycket bra bas för att experimentera och utveckla flexotryck för att bryta traditionella barriärer. Vi och våra partners har själva redan kunnat använda kunskapen från samarbetet i vårt Full HD och Expanded Gamut Printing (EGP) projekt, säger Kai Lankinen, VD på Marvaco.

Brobygrafiskas toppmoderna anläggning är sedan tidigare utrustad med de senaste lösningarna för prepress och tryckteknik. I dagsläget har skolan också en 8-färg Bobst F&K 6S flexotryckmaskin på plats som används i utbildningssyfte för studenter och provkörningar till företag.

– Detta är ett bra exempel på hur Brobygrafiska ligger i framkant av branschutveckling och med en nära anslutning till arbetslivet kan utbilda kompetent personal till den grafiska industrin, säger Per Branzén, Operation Manager för Brobygrafiska.

Marvacos säte i Sunne ligger bara några hundra meter från Brobygrafiska, vilket gör samarbetet med skolan och dess partners både enkelt och effektivt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063