23948sdkhjf

Ökad automatisering i tryckeriet

Heidelberg lanserar begreppet Push to Stop för att beskriva den senaste utvecklingen inom sitt arbetsflöde Prinect 2017. Filosofin är att operatören inte längre behöver starta ett nytt jobb. Det startar automatiskt och operatörens uppgift blir att övervaka och ingripa bara om något går fel.
Tekniken används idag av tre printshops i Tyskland på nya Speedmaster-pressar från Heidelberg.

– Vår nya Speedmaster CX 102 och Prinect 2017 har gjort det möjligt för oss att nå en helt ny nivå av lönsamhet, särskilt med korta serier, som inte skulle ha varit möjligt med den gamla tekniken, säger Thomas Fleckenstein, ägare av Lokay Druck i Darmstadt. Detta bekräftas också av Thomas Kerndl, teknisk chef på Druck Pruskil i Ingolstadt;

– Den nya Speedmaster XL 106 och automatisk produktion gör det möjligt för oss att ta hem affärer på jobb där vi inte kunde konkurrera med priset för ett halvår sedan.

Det tredje tryckeriet, Aumüller Druck i Regensburg, har under det gångna året testat den senaste generationen Speedmaster XL 106. Deras förväntningar har vida överträffats med en permanent ökning av produktiviteten med över 20 procent jämfört med föregående Speedmaster XL 106. De har beställt två nya Speedmaster 106 som kommer att installeras nästa år.

Push to Stop åstadkoms genom omfattande digitalisering och automatisering i kombination med ett väl genomtänkt användarorienterat maskingränssnitt, det nya Prinect Press Center XL 2.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078