23948sdkhjf

Mestä Board vann designpris i Hong Kong

Metsä Board vann den prestigefyllda utmärkelsen Merit Award i kategorin Paper Packaging med förpackningsdesignen för T2 Mini Fruit Tea vid den 28:e upplagan av Hong Kong Print Awards.
Hela 1 000 tävlingsbidrag från 200 deltagande företag inlämnades, så för att stå ut i mängden krävdes både ett strukturellt och visuellt innovativt tänkande av Metsä Boards design team i Shanghai.

Designen av de olika smakerna i T2 Mini Fruit Tea-sortimentet utformades så att varje förpackning i sin form efterliknar de aktuella fruktsmakerna; banan, vattenmelonsorbet, turkiskt äpple och persika. De unika förpackningarna har också en iögonfallande öppningsmekanism.



Designen är tryckt på baksidan av Metsä Boards Carta Solida 250 g/m2. Den obestrukna baksidan valdes för att ge en naturlig känsla av frukten liksom en mjukare struktur av förpackningarna. Det valda kartongmaterialet återger grafiken samtidigt som förpackningen är styv och tålig och klarar både transport och ger ett lockande intryck i butikshyllan.

Hong Kong Print Awards är den mest betydande prisceremonin i Hong Kong vilken uppmärksammar det bästa inom tryck, publishing och design. Förpackningarna på tema frukt mottog sin Merit Award vid prisceremonin som hölls den 5 december i Kowloon Shangri-La Hotel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079