23948sdkhjf

Se alla förpackningsstjärnor

Det finns många stjärnor på världens förpackningshimmel. I år inte mindre än 195. Så många tilldelades utmärkelsen World Star 2017.
Bland pristagarna finns två svenska bidrag, vilka var de enda svenska bidragen i årets Scanstar och som båda hade kvalificerat sig till World Star-tävlingen. Den ena är en åttakantig wellpapplåda för lastbilsnav från DS Smith och den andra ett wellpapptråg med runda hörnen tillverkad med en ny patenterad metod, Arcwise, utvecklad av SCA Forest Prodcuts.

– Det är med stor glädje och stolthet vi kan berätta, att vi på DS Smith Sweden har vunnit den finaste utmärkelsen inom förpackningsbranschen - en WorldStar - inom kategorin ’Transit’ för Octagon Box skapad av vår designer Peter Andersson vid PackRight Centre i Mariestad, säger Barbro Berggren, Marketing & Communication Director.

Förpackningen en maskinrest, oktagonformad låda i wellpapp som ersätter träemballage. Tack vare sin smarta utformning kan man transportera fyra förpackningar istället för tre per pall. Det ger 33% mer på pallen, 25% mindre transporter och nio gånger mindre inkommande gods och lagringsutrymme för kunden.

Förpackningen belönades med en ScanStar tidigare i år. I de nordiska länderna tävlar man först i Scanstar och kan därigenom också kvalificera sig för en World Star. World Star arrangeras av WPO – World Packaging Organisation – som består av branschföreningar inom förpackningsindustrin i olika länder.

Länder med många World Star-vinnare 2017 är Japan, Tyskland, Spanien, Turkiet, Storbritannien, USA och Kina. Av mindre länder sticker Österrike ut med inte mindre än 11 World Star. Totalt fick 195 bidrag från 35 olika länder World Star-utmärkelsen för 2017.

Se alla World Star-vinnare 2017!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063