23948sdkhjf

VD-byte på Bosch Packaging Technology

Dr. Stefan König, 51, blir ny VD för Bosch Packaging Technology och efterträder Friedbert Klefenz, 61, som drar sig tillbaka.
Dr. König har en doktorsexamen och har varit medlem i koncernledningen sedan 2011. Idag är han övergripande ansvarig för Technology (Teknik, Tillverkning och Kvalitet), Affärsdivisionerna för Confectionery & Food and Liquid Food, liksom Assembly Systems och Special Machinery. Bytet på VD-posten sker den 1 januari 2017. Friedbert Klefenz kommer att verka som rådgivare i Bosch Packaging Technology fram till sin planerade pensionering den 30 juni 2017.

Friedbert Klefenzi kom till Boschkoncernen 1998 och utnämndes till ansvarig för Pharma Liquid produkter inom Bosch Packaging Technology. Sedan 1 april 2002 har han varit koncernchef.

– Friedbert Klefenz har spelat en nyckelroll i flera år för att utveckla Bosch Packaging Technology till den ledande leverantör av förpackningar och processteknik som företaget är idag. Han har också bidragit till att göra divisionen mer internationell. Vi vill tacka Klefenz för hans år av engagemang i bolaget. Vi vill också önska Dr. König stor framgång att fortsätta sin föregångares arbete, säger Dr Werner Struth, medlem i ledningsgruppen för Robert Bosch GmbH.

Dr König har arbetat på Bosch sedan 1997. Han har innehaft flera olika positioner, bland annat inom Bosch Mobility Solutions. 2009 kom han över till Bosch Packaging Technology där han till en början ansvarade för Assembly Systems och Special Machinery.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078