23948sdkhjf

Tetra Pak lanserar förnybar aseptisk förpackning

Tetra Pak lanserar en ny version av sin aseptiska enlitersförpackning baserad på till största delen förnybart material. Det är den första aseptiska kartongförpackningen i världen som får högsta betyg av det belgiska certifieringsorganet Vinçotte för användningen av förnybara material.
​Tetra BrikAseptic 1000 Edge med biobaserade LightCap 30 är tillverkad av kartong och bio-baserad plast från sockerrör. Andelen förnybart material i förpackningen är över 80 procent. Det är också tröskeln för det högsta certifieringsbetyget från Vinçotte.

Den nya förpackningen står för ett upp till 17 procent lägre koldioxidutsläpp jämfört med en standardförpackning. Det visar en oberoende livscykelanalys från IVL Svenska Miljöinstitutet.

– Ökad användning av förnybara material spelar en allt viktigare roll för att hejda klimatförändringarna, säger Petra Michiels, Contract Manager på Vinçotte och fortsätter:

– Det här är den enda aseptiska kartongförpackning som vi certifierat hittills. Den har fått högsta betyg tack vare Tetra Paks enträgna arbete. Vi hoppas det här kommer att inspirera fler företag att jobba lika hårt för att förbättra sina produkters miljöprestanda.



Anders Gustafsson, marknadschef på Tetra Pak Nordics, ser den nya förpackningen som en milstolpe:

– Med vår förnybara Tetra BrikAseptic 1000 Edge tar vi ett ytterligare steg för att möta marknadens efterfrågan på hållbara lösningar. Nu får vi också ett tydligt och trovärdigt betyg på förpackningens prestanda. Allt fler konsumenter vill göra goda val, och vi vill möjliggöra det.

Den nya versionen av Tetra Brik Aseptic 1000 Edge med biobaserade LightCap 30 är tillgänglig för kunder globalt. Att byta till den nya versionen kräver inga ytterligare investeringar i utrustning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064