23948sdkhjf

Yaskawa öppnade nytt robot-center

Robottillverkaren Yaskawa hade Öppet Hus i slutet av november för att visa sitt nya kontor i Jönköping. Yaskawa vill komma integratörer och OEM-kunder närmare och detta ska ske under ledning av Mikael Jigbäck.
Yaskawa Nordic, kanske mer känt som Motoman, är robotleverantören från småländska Torsås, som idag ingår i den japanska elektronikkoncernen, Yaskawa Electric. Motoman lever kvar som varumärket på de blå robotarna vars styrsskåp fortfarande tillverkas i Torsås. Där ligger huvudkontoret för Yaskawa Nordic. Men det är inte bara de nordiska länderna som Yaskawa Nordic med 200 medarbetare har som sin hemmamarknad.

– Vi har även Baltikum, Ryssland, delar av Östeuropa, Turkiet och Oceanien med Australien och Nya Zeeland som vår marknad. Det lever kvar sedan vi var huvudkontor för MOTOMAN robotdivision i Europa. 2010 slogs robotdivisionen ihop med moderbolaget Yaskawas elektriska division och bytte då namn till Yaskawa Nordic, berättar Chief Operating Offi cer, Pär Tornemo. Strategiskt läge

Han fanns på plats tillsammans med den lokala medarbetarstaben som ska sätta Jönköping på kartan som ett Motoman-center. Platsen för etablering av ett nytt kontor har valts med omsorg.

– I den här regionen finns många maskinbyggare och systemintegratörer, en del samarbetar vi med idag men vi vill bli kända för fler. Vi gör också den här satsningen för att särskilja vår verksamhet i Torsås, där vi själva levererar direkt till slutkund, från verksamhet som underleverantör till företag som systemintegratörer och maskinbyggare. Vi vill växa som samarbetspartner till företag som är specialiserade på automatisering med robotar inom sin bransch och nisch och har den nödvändiga kunskapen om slutkundens produktion och marknad. Vi kan bidra till en optimal helhetslösning, säger Pär Tornemo.

Hela artikeln kan ni läsa i nästa utgåva av Packmarknaden, ute den 15 december.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08