23948sdkhjf

EasyFairs förvärvar Pentawards

EasyFairs har förvärvet Pentawards, världens mest prestigefyllda tävling för förpackningsdesign i alla dess former.
Pentawards etablerades 2007 med sitt främsta syfte att öka medvetenheten om förpackningsdesign och de som skapar den. Dess 55 tävlingskategorier är öppna för alla i hela världen som på ett eller annat sätt är en del av processen att marknadsföra förpackningar, och bedöms av en internationell jury bestående av 12 välrenommerade designers och förpackningschefer från stora företag.

Prisceremonin en gång om året ambulerar mellan olika städer i Europa, Asien och Amerika och lockar hundratals designers från hela världen. Den tionde årliga Pentawards-ceremonin ägde rum i september på Shanghai Hyatt on the Bund, medan tidigare ceremonier har arrangerats i London, Tokyo, Barcelona, ​​Paris, New York, Bryssel och Monaco.

Pentawards kommer att drivas av EasyFairs bolag i Storbritannien, EasyFairs UK & Global, en del Artexis EasyFairs, ett av världens 20 ledande mässföretag. Det kompletterar EasyFairs existerande globala portfölj av förpackningsevent i Europa och Nordamerika och som inbegriper Packaging Innovations, Luxury Packaging, Label&Print, Empack, ADF (Aerosol Dispensing Forum) and PCD (Packaging of Perfumery, Cosmetics & Design).

Matt Benyon, VD för EasyFairs UK & Global, kommenterar

– Vi är mycket nöjda med det senaste förvärvet som befäster oss som en ledande arrangör av förpackningsevent globalt. Pentawards är ett prestigefyllt och respekterat koncept med en rik historia. Det stärker vår globala närvaro och säkerställer vårt fotfäste på marknadsplatsen för Awards.

Pentawards grundare Jean Jacques och Brigitte Evrard kommer att förbli involverade i tävlingen för att hjälpa till med strategin och integration. Brigitte säger:

– Vi har varit mycket stolta över att ha fört in Pentawards i den globala förpackningsindustrin för att fira mediet förpackningar, vilken ofta är en okänd hjälte i mediemixen. Det har varit spännande tio år hittills, och vi är glada över att kunna fortsätta vårt engagemang genom ett nära samarbete med EasyFairs som är lika tydligt hängivna till kvalitet och förpackningen som marknadsplats som vi är.

Det senaste decenniets vackraste förpackningsdesign, utvalda bland vinnarna i de senaste tio årens Pentawards, ställdes nyligen ut på mässan ALL4PACK i Paris förra veckan. De 100 skapelser i 10 kategorier som hade valts ut för denna utställning kom från 22 olika länder, inklusive mer oväntade källor som Kazakstan, Cypern och Armenien.

På mässan lanserades också jubileumsutgåvan av Pentawards vinnare - TASCHEN, The Packaging Design Boka 4 - som visar stjärnornai 2015 och 2016 års tävlingar.

Nomineringen till kommande Pentawards pågår 20 februari till 7 april. Prisceremonin kommer att äga rum i Barcelona den 23 september 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063