23948sdkhjf

Tara Pac har flyttat till Lund

Tara Pac invigde sina nya lokaler i centrala Lund förra veckan. Kunder och samarbetspartner bjöds på underhållning av hög klass signerad Fredrik Lindström och studentorkestern Bleckhornen.
Peter Olsson, grundare och ägare till Tara Pac, hade fullt sjå med att ta emot alla gratulationer från gästerna när de strömmade in i företagets nya, ljusa, moderna kontorslokaler mitt i centrala Lund i kvarteret bakom AF-borgen. I huset med anor har en gång ett tryckeri huserat. Idag bebos det av ett antal olika tjänsteföretag och nu har det första förpackningsföretaget flyttat in.

– Vi har letat nya lokaler en längre tid, inte bara i Lund utan även i Malmö, säger Peter Olsson, vars företag sedan starten har funnits i Staffanstorp.

– När vi kom in i dessa lokaler blev vi direkt förälskade. Med inredningsarkitekterna på ideas har vi skapat ett kontor som stimulerar oss till kreativitet och nytänkande. Här finns flera innovativt utformade mötesrum och en stor lounge i mitten där vi kan ta emot besök i en avslappnad miljö eller bara själva sitta ner, umgås eller ta det lugnt.

De höga stilrena fönsterna har ett stort ljusinsläpp och höjden till taket skapar en rogivande rymd. Lite varstans i lokalen finns bildskärmar där bilder på det aktuella förpackningssortimentet rullar och vid event som detta kan användas för att alla ska se bra.

Lars Persson utsågs tidigare i år till ny VD för Tara Pac och ser de nya lokalerna som ett avstamp för framtida tillväxt.

– Efter 23 år i Staffanstorp var vi tvungna att ta nästa steg för att kunna fortsätta utvecklas. Vi var helt enkelt trångbodda. Här får vi 320 kvm i ett plan. I dagsläget är vi 7 medarbetare, men vi söker nya medarbetare inom bl a försäljning, säger Lars Persson. Tanken med det nya kontoret är också att det ska bli lättare att attrahera nya unga duktiga medarbetare.

I samband med flytten till nytt kontor har lagret i sin helhet flyttats till en tredjepartsleverantör i Landskrona. Bland de större leverantörerna till Tara Pac är tyska Jokey på burkar och hinkar av plast, danska Schela Plast på flaskor och dunkar och norska Schütz på IBC och fat.

Peter Olsson har sedan några månader som sagt överlämnat det operativa ansvaret för Tara Pac till sin mångårige kollega. Han kommer nu att ägna sig åt att utveckla det nya bolaget Tara Pac Lab & Healtcare AB.

– Vi har startat en helt ny verksamhet med ett sortiment bestående av förpackningar och andra insatsvaror som används inom sjukvården och på laboratorier. Vi kommer att specialisera oss på offentliga upphandlingar, säger Peter Olsson.



Fredrik Lindström roade på sedvanligt manér med insiktsfulla iakttagelser om hur vi svenskar är.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062