23948sdkhjf

Messe Düsseldorf bygger om

Messe Düsseldorf har beslutat att bygga om Södra Entrén till mässan och därefter en ny Hall 1 som ska ersätta nuvarande Hall 1 och 2. Det blir en ombyggnad som startar efter Interpack i maj nästa år.
– Vi implementerar nu vår masterplan för moderniseringen och förnyelsen av vår hemmabas – och som alltid utan subsidier, säger Werner M. Dornscheidt, koncernchef för Messe Düsseldorf GmbH.

Ombyggnaden av den södra delen är en investering på 140 miljoner euro. Totalt kommer Messe Düsseldorf att investera omkring 636 miljoner euro fram till 2030. Arbetet går igång direkt efter Interpack i maj 2017 och ska vara klart sommaren 2019. För design står det Düsseldorf-baserade arkitektföretaget Slapa Oberholz Pszczulny Architekten.



Den nya Entré-byggnaden kommer att vara luftig och ljus med stora glaspartier utformad som ett V i den lummiga parkmiljön längs floden Rehn där Messe Düsseldorf har sin huvudingång. Entre-byggnaden på totalt 2 000 kvm har en stor öppen foajé som är öppen 20 meter upp till tak. Över foajén hänger inglasade mötesrum ut och i byggnaden finns gott om lokaler för event och mottagningar.

Den nya Hall 1 kommer att ersätta nuvarande Hall 1 och 2. Den blir 158 meter lång och 77 meter bred med en total golvyta på över 12 000 kvm. Höjden till tak blir även här 20 meter med fri höjd på 15 meter. Hallen kommer att ha plats för 10 000 sittande besökare vid event och under mässor kan någon av de 6 möteslokalerna på första våning användas, alla med plats för 198 personer var.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063