23948sdkhjf

Tetra Pak miljardinvesterar i Vietnam

Tetra Pak investerar i en ny regional tillverkningsanläggning nära Ho Chi Minh i Vietnam, för att möta den ökade konsumtionen av flytande mejeriprodukter och fruktbaserade drycker i Asien.
Tetra Pak bygger sin fjärde fabrik för dryckeskartong på den s k ASEAN-marknaden som inbegriper Sydasien, Japan, Korea, Australien och Nya Zeeland. Sedan tidigare har man fabriker i Singapore, Indien och Japan. Den totalt packade volymen av mejeriprodukter och juice- och fruktdrycker på ASEAN-marknaden beräknas i år att uppstiga till 70 miljarder liter.

Marknaden beräknas de kommande tre åren växa med 5.6 % per år i genomsnitt och Tetra Pak tror att dryckeskartong kommer att öka mer än konkurrerande förpackningsslag. Fabriken kommer att ha en utbyggnadsbar produktionskapacitet på ca 20 miljarder förpackningar per år för en mängd olika förpackningstyper, såsom Tetra Brik Aseptic, kartong för lång livslängd på såväl mjölk- som juicebaserade produkter och Tetra Fino Aseptic, en ekonomisk kartongpåse.

Tetra Pak deklarerar att anläggningen kommer att ha ett starkt fokus på hållbarhet och anamma en mängd globala bästa praxis för att minimera miljöpåverkan, bl a genom att använda en hög andel förnybara energikällor. Investeringskostnaden för fabriken är beräknad till 110 miljoner US-dollar och väntas stå klar för drift under 2019.

Michael Zacka, Regional Vice President, Tetra Pak Sydasien, Sydostasien och Oceanien, säger i en kommentar:

– Tillsammans med de övriga fabrikerna kommer den att göra det möjligt för våra kunder att lansera fler innovationer, skapa högre effektivitet och bättre service till sina kunder för att möta den snabba tillväxten i Asien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063