23948sdkhjf

Satsning på entreprenörer i förpackningsbranschen

Packbridge satsar på entreprenörer och startupföretag och startar The Packbridge Challenge – en utmaning för smarta och innovativa lösningar.
– Det finns många entreprenörer och startupföretag med smarta idéer och lösningar som på det ena eller andra sättet kan hitta användning och marknad i förpackningsindustrin. Ett bra bevis på det fanns på årets Top Packaging Summit by Packbridge där den ena dagen inleddes med ett pärlband av entusiastiska entreprenörer som fick fem minuter på sig att presentera sina lösningar inför en stor del av förpackningsindustrins värdekedja, säger Johan Mårtensson, VD i Packbridge.

Packbridge vill etablera en bättre kontakt mellan de0ssa företag och förpackningsindustrin. Bägge sidor har mycket att vinna av det, menar Johan Mårtensson. The Packbridge Challange är ett första steg i denna riktning.

‐ The Packbridge Challenge är en tävling för entreprenörer och start-ups som är i en tillväxtfas. Vi vill se företag med unika affärskoncept och med en potential att kommersialisera dessa, gärna på en global bas, säger Johan Mårtensson.

Tävlingsjuryn kommer att bestå av investerare och experter i förpackningsindustrins värdekedja och kriterier som kommer att nagelfaras är hur uppskalningsbart konceptet är, hur unik och hållbar idén är, hur marknadspotentialen ser ut samt hur mycket kunskap det finns i organisationen.

The Packbridge Challenge öppnade den 14 november. Den 30 april nästa år är sista dagen att anmäla bidrag. Ett urval av företag kommer sedan att få möjlighet att presentera sina idéer på Packbridge Start Up Day den 16 maj 2017. Sju av dessa kommer att gå vidare till final på Top Packaging Summit by Packbridge i september där en vinnare kommer att utses.

I potten ligger ett förstapris på 50 00 kronor plus möjligheten att få individuell coaching av de olika jurydeltagarna. The Packbridge Challenge sponsras av Å&R Carton, Scanfill, Beneli, Flextrus och CC Pack. Det finns möjlighet för fler sponsorer att kliva på.

Alla bidrag anmäls via hemsidan www.startup.packbridge.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062