23948sdkhjf

Visade förpackningsinnovationer för livsmedel

RPC Superfos visade ett stort urval av innovativa plastförpackningar när FoodTech i Herning gick av stapeln i början på november. Fokus låg på på kundanpassade lösningar och förpackningar för lunch och mellanmål som konsumeras ur sin förpackning – on the go!
RPC Superfos har på senare år erhållit många priser för förpackningsinnovationer. Nyligen erhöll man en Scanstar 2016 förs en termoformad burk med formsprutat skruvlock Den kundanpassade bägaren för olika typer av sallader är utvecklad och tillverkad för Orkla Foods Norge. Förslutning med skruvlock har aldrig tidigare använts för påläggssallader och vid tillverkningen används två olika processtekniker och två olika material, PP och PET. Förpackningen var också nominerad till FoodTech Award 2016.

Søren Marcussen, Regionaldirektör för RPC Superfos, Region Nordic:

– Vi är givetvis stolta både över ScanStar-priset och nomineringen till FoodTech Award. De är båda en bekräftelse på att vi är innovativa och har fokus på kundernas behov. Vi vill så klart alltid göra våra kunders produkter till en vinnare i handeln när vi utvecklar nya förpackningskoncept – och det kan vi. I Herning möter vi både stora och mindre livsmedelsproducenter och kan diskutera vilken typ av kundanpassade förpackningar som kan stärka just deras varumärke.

I takt med att våra matvanor ändras erbjuder allt fler livsmedelsproducenter praktiska måltider som är lätta att äta medan man reser eller förflyttar sig, i farten så att säga. I linje med den trenden visade RPC Superfos on-the-go-förpackningar på FoodTech, bl at EasySnacking och UniPak-bägaren.

– Våra kunder kan välja någon av många lösningar: den eleganta och stabila med en helgjuten sked i locket, den termoformade eller den formsprutade. Till varje förpackning erbjuder vi olika typer av bestick, och livsmedelsproducenterna kan välja lock med plats för topping. Vi är mycket lyhörda om någon har en speciell lösning i tankarna, och vi är redo att utveckla en ny kundanpassad bägare till on-the-go-segmentet, förklarar Søren Marcussen.

För catering- och foodservicesektorn har RPC Superfos utvecklat storförpackningar som hinkarna SuperLift och SuperFlex. De finns i större storlekar, kan fås med syrebarriär och håller livsmedlen fräscha länge i rumstemperatur. Plasthinkarna är populära bland kockar och kökspersonal eftersom de är enkla att hantera och kan återanvändas för många ändamål.

Många livsmedelsproducenter överväger i dag att gå över från glas till plast. RPC Superfos är specialister på det området och har lång erfarenhet från många övergångsprojekt. I storkök kan en övergång från glas till plast ge bättre arbetsgång och ökad livsmedelssäkerhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063