23948sdkhjf

Crown lanserar Peelfit

Crown Food Europe lanserar en burknyhet för torra livsmedel. Burken Peelfit är en innovation på så sätt att den fylls underifrån med ett förseglande aluminiumlock på valfri höjd inuti burken.
Peelfit lanseras som en flexibel lösning för den som vill kunna lägga med skopar, skedar eller andra tillbehör såsom kampanjbudskap i burken. Vid tillverkning av Peelfit används den revolutionerande förseglingstekniken Direct Heat Sealing Technology (DHS) som förseglar burkens öppning med ett ringförsett avdragbart aluminiumfolielock på valfri höjd inuti burken.

Hos användaren sker fyllning sker genom burkens bottenöppning utan att några ändringar behöver göras i befintliga burkfyllningslinjer. Med ett flip-top-lock görs burken även återförslutbar. Burken som tillverkas i Storbritannien kommer i 99 mm diameters storlek i en rad olika höjder. Utrymmet mellan aluminiumlocket inuti burken och burkens återförslutbara lock bestäms av kundens behov.

Peelfit innebär förutom praktiska fördelar också miljömässiga. Till exempel innebär elimineringen den styva stålring som normalt normalt krävs vid applicering av ett konventionellt burklock att den nya Peelfitburken blir 16 % lättare. Dessutom minskar DHS-teknologin energianvändningen med 32 % jämfört med andra förseglingstekniker för folielock.



Crown garanterar att Peelfit är precis lika bra som konventionella metallburkar vad avser 100 % skydd mot syre, gas, ljus, fukt och annan påverkan och bevarar innehållets näringsvärde, smak och arom.

– Revolutionerande Peelfit är resultatet av ett omfattande utvecklingsarbete av Crowns skickliga designers och ingenjörer. Teknik som minskar mängden metall i Crowns burkar för livsmedel med bibehållen prestanda och funktionalitet är en väsentlig del av företagets pågående hållbarhetsarbete, säger Olivier Aubry, Marknadsdirektör i Crown Food Europe.

– Vi ser fram emot att sätta Peelfit på marknaden under fjärde kvartalet 2016 tillsammans med ett stort internationellt livsmedelsföretag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095