23948sdkhjf

Ny VD hos Heidelberg

Tryckpresstillverkaren Heidelberger har utsett Rainer Hundsdörfer (59) till ny VD efter Dr. Gerold Linzbach som på egen begäran lämnar företaget den 14 november
– Vi tackar uppriktigt Gerold Linzbach för att framgångsrikt ha vänt företaget. Heidelberg är på god väg, säger Dr Siegfried Jaschinski, ordförande Heidelbergs styrelse. Vi är mycket glada över att till hans ersättning få en internationellt erfaren ledarpersonlighet i Rainer Hundsdörfer för den fortsatta omorienteringen av företaget. Mr Hundsdörfer har under många år erhållit specialistkompetens från sitt arbete hos globala teknikledande aktörer som hjälper till att bana väg för en framgångsrik digital framtid i Heidelberg.

Rainer Hundsdörfer har lett ett antal ledande industriella teknikföretag, senast som ordförande i Board of Management för världens ledande tillverkare av fläktar och elmotorer ebm-papst. Han var dessförinnan ordförande i Industry Division och ledamot i Executive Board vid Schaeffler. Efter en examen i Business engineering började Rainer Hundsdörfer arbeta för Trumpf i Ditzingen och hade där olika ledande roller utomlands. Efter detta utsågs han till VD för Weinig AG, en tillverkare av maskiner och anläggningar för träförädling baserad i Tauberbischofsheim i Baden-Württemberg.

– Heidelberg går mot kundfokuserad teknik och tjänster i vad som är en förändrad marknadsmiljö, säger Rainer Hundsdörfer. Vi måste nu utnyttja de möjligheter digitaliseringen innebär för lönsam tillväxt.

Heidelberg är världens största tillverkare av arkmatade offsetpressar för såväl papper som kartong.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078